Zoeken in voorstellingen

Boekpresentatie Dolf Ruesink


Boekpresentatie Dolf Ruesink

Dolf Ruesink


Terug naar de weemoedjaren 50 en 60

Telefoneren en televisie kijken bij de buren. Soep, aardappelen, vlees, groente en vla uit één bord eten. De kar met rammelende flessen waarmee de melkboer door de straat trok. Dat alles tekende de soberheid en charme van de wederopbouwjaren in Nederland. Aan de hand van foto’s, brieven, tekeningen, schoolschriften, speelgoed, muziek, rapporten en z’n spaarbankboekje reconstrueert Dolf Ruesink (1952) op aandoenlijke wijze de memorabele jaren 50 en 60. Gezien door de ogen van een peuter, puber en provo.

De in Haaksbergen woonachtige journalist en schrijver, die meer dan veertig jaar werkzaam was voor De Twentsche Courant Tubantia, verzorgt op donderdag 5, 19 en 26 november (inloop vanaf 13.45 uur, aanvang 14.30) een boekpresentatie en een gevarieerd programma over de zogenaamde ‘weemoedjaren’.

Voor de pauze neemt Ruesink z’n gehoor mee naar de jaren 50, die in het teken stonden van de naoorlogse wederopbouw, woningnood en de verzuiling. Hij omlijst dat met fragmenten van radio en televisie, voorwerpen, muziek en verhalen die een ‘feest der herkenning’ zijn. In het tweede deel komen de roerige jaren 60 aan de orde.

Het 1 november verschijnende boek ‘Bewaar de herinnering’ (circa 220 pagina’s en 100 foto’s) schetst de groei van de welvaart, het afscheid van kolenkachel en mattenklopper, veranderende waarden en normen, afbrokkeling van de kerk en de opmars van popmuziek, lange haren en protestgeneratie. Wie het leest, voelt zich weer jong. Een deel van het beeldmateriaal komt uit het archief van de Historische Kring Haaksbergen.

Het nieuwe boek is in de pauze en na afloop ter plekke te koop. Bezoekers krijgen € 2,50 euro korting op de reguliere verkoopprijs van € 19,95. In verband met de corona-maatregelen zijn er per voorstelling in De Kappen max. 30 bezoekers. Om zoveel mogelijk belangstellenden toch in de gelegenheid te stellen de presentatie bij te wonen, zijn er voorstellingen op drie middagen.

Genre Vertelling
Locatie Theater De Kappen
Datum Donderdag 19 november 2020
Zaal open 14:00 uur
Aanvang 14:30 uur

Prijs€ 2,50

Andere speeldata

DatumAanvang  
Donderdag 5 november 202014:30Meer info |
Donderdag 26 november 202014:30Meer info |

Over Theater de Kappen

Theater De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret, muziek en kindermatinees. Op het balkon van de grote theaterzaal is bovendien een gezellige bioscoop voor filmvoorstellingen.

Het theater staat voor cultuur in de breedste zin van het woord. Het theater brengt mensen samen en biedt een brede programmering. U kunt hier genieten van voorstellingen in de categorieën: cabaret, toneel, muziek, jeugd, streek, klassiek en daarnaast aansprekende bijzondere optredens.