Door de stijgende energieprijs zetten veel Haaksbergenaren de thermostaat dit najaar lager. De Kappen is tijdens de herfst en de winter de plek om warm te zitten en andere Haaksbergenaren te ontmoeten. Een kop koffie of thee is gratis en er liggen spelletjes en kranten klaar. De foyer en leestafel worden hiervoor ingericht.

Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Het is belangrijk dat alle Haaksbergenaren de mogelijkheid hebben om in warmte te kunnen zitten. Daarom openen wij deze herfst en winter deze huiskamer in de Kappen in Haaksbergen.”

Buurtkast de Kappen voor inwoners in nood
De prijzen van veel levensmiddelen zijn gestegen; met name de prijzen van basisvoedingsmiddelen. De gemeente wil voorkomen dat inwoners in nood niets meer te eten hebben. Hiertoe is een buurtkast in de Kappen ingericht: een kast voor alle inwoners in nood. Het pakken van producten uit de kast kan anoniem. De kast bevat alleen houdbare producten en bevindt zich in het trappenhuis naast de foyer van de Kappen. Het is ook mogelijk om bij te dragen aan het vullen van de kast. Houdbare producten kunnen in de kast worden geplaatst zodat inwoners in nood deze producten kunnen meenemen.

Openingstijden
De warme ontmoetingsruimte is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Tijdens deze uren is ook de buurtkast open. Dit initiatief is genomen door de gemeente in samenwerking met het bestuur en de vrijwilligers van de Kappen en de Albert Heijn in Haaksbergen. Samen bereik je meer.