Zoeken in voorstellingen

Helligen Hendrik (UITVERKOCHT)


Helligen Hendrik (UITVERKOCHT)

‘Oald zeer’


Helligen Hendrik is weer terug in de theaters: zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. De toornige Tukker staat aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem alles behalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes, schijtlollige spandoeken in de tuin? “Vot met den pröttel!”

Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. ‘Oald zeer’ dus.Ook in deze voorstelling hoeft het publiek niet te rekenen op fijnbesnaarde liedjes of genuanceerde gezichtspunten. Hendrik hanteert het liefst de botte bijl, waarbij hij niets of niemand ontziet.

De zesde avondvullende show van de norse oosterling zit daarom weer vol met onbesuisde tirades en schimpscheuten. Of het nou senioren op elektrische fietsen zijn, de complete Duitse bevolking of ons Koningshuis: ze krijgen allemaal de volle laag. Daarnaast komt Hendrik ook met schokkende onthullingen en verrassende stellingnames. En dat alles in onverholen taalgebruik.Menigeen wordt met het klimmen der jaren milder van toon; Hendrik niet. Hij blijft snoeihard en recht voor zijn raap.

Deze voorstelling is ook te zien in:
27-10-2018 Theater Hof 88 Almelo
7-12-2018 De Reggehof Goor
8-12-2018 De Reggehof Goor
15-1-2019 Theaterhotel Almelo
16-2-2019 Stadstheater De Bond Oldenzaal
16-3-2019 ZINiN Nijverdal
13-4-2019 Parkgebouw Rijssen
31-5-2019 Schouwburg Hengelo
1-6-2019 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Genre Streek
Locatie Theater De Kappen
Datum Zaterdag 2 februari 2019

Prijs (inclusief pauzedrankje)€ 22,50

Over Theater de Kappen

Theater De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret, muziek en kindermatinees. Op het balkon van de grote theaterzaal is bovendien een gezellige bioscoop voor filmvoorstellingen.

Het theater staat voor cultuur in de breedste zin van het woord. Het theater brengt mensen samen en biedt een brede programmering. U kunt hier genieten van voorstellingen in de categorieën: cabaret, toneel, muziek, jeugd, streek, klassiek en daarnaast aansprekende bijzondere optredens.