Zoeken in voorstellingen

Fanfare ‘Bereden Wapens’ (geannuleerd)


Fanfare ‘Bereden Wapens’ (geannuleerd)

Tour of Freedom in concert


Veteranen zijn al lang niet meer alleen oud-militairen uit de Tweede Wereldoorlog. Na de bevrijding in 1945 hebben we gelukkig nooit meer een oorlog op eigen grond mee hoeven te maken en kunnen we in vrijheid leven. Wereldwijd is dat vandaag de dag echter niet zo vanzelfsprekend, Nederlandse militairen worden dan ook op vele plekken ter wereld ingezet in het kader van vrede en veiligheid. Het gaat hierbij om deelname van Nederlandse militairen aan (vredes)missies naar (voormalige) oorlogs- of conflictgebieden, waardoor zij uiteindelijk de status Veteraan krijgen.Met de landelijke Veteranendag op het Malieveld in Den Haag willen de Nederlandse overheid en de bevolking hun waardering en erkenning uitspreken voor de inzet van alle militairen waar ook ter wereld. De gemeente Haaksbergen wil de bijzondere inzet van onze eigen veteranen dichterbij ook graag erkennen en waarderen. In 2020 gebeurt dit in het kader van 75 jaar bevrijding op grootse wijze met vele activiteiten.Eén van die activiteiten is het bevrijdingsconcert van de Fanfare Bereden Wapens in Kulturhus Haaksbergen. Dit professionele Fanfareorkest van de Koninklijke Landmacht biedt u een programma met een zeer gevarieerd muzikaal scala én met een boodschap. 75 jaar vrijheid wordt gevierd, maar ook wordt er stilgestaan bij de offers die er in het verleden gebracht zijn om deze vrede te bewerkstelligen en wat er voor nodig is om onze vrijheid nu en in de toekomst te waarborgen. Samen met drie Vlaamse zangeressen Les Chouettes beloven ze een spetterende voorstelling van een hoog muzikaal niveau.

Genre Muziek
Locatie Theater De Kappen
Datum Vrijdag 10 april 2020
Zaal open 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur

Prijs (inclusief pauzedrankje) € 12,50

Over Theater de Kappen

Theater De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret, muziek en kindermatinees. Op het balkon van de grote theaterzaal is bovendien een gezellige bioscoop voor filmvoorstellingen.

Het theater staat voor cultuur in de breedste zin van het woord. Het theater brengt mensen samen en biedt een brede programmering. U kunt hier genieten van voorstellingen in de categorieën: cabaret, toneel, muziek, jeugd, streek, klassiek en daarnaast aansprekende bijzondere optredens.