Zoeken in voorstellingen

De Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Haaksbergen en Twente (geannuleerd)


De Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Haaksbergen en Twente (geannuleerd)

Historische Kring Haaksbergen en de Ouderenbond KBO/ PCOB


LET OP: DE HISTORISCHE KRING EN KBO/PCOB HEBBEN DEZE ACTIVITEIT GEANNULEERD ivm Corona-virus)

Graag nodigen wij, de Historische Kring Haaksbergen en de Ouderenbond KBO/ PCOB, U uit voor een bijzondere voorstelling.

Het programma is als volgt:

Opening om 14 uur
· Opening door Wim Oltwater (Historische Kring) en Frans Bouwmeesters (KBO/PCOB)
· Impressie van Haaksbergen in de Tweede wereldoorlog.
· Interview door Harry Maathuis met enkele van de Haaksbergse inwoners over de oorlogsbelevenissen van henzelf en de naaste omgeving.
· Het verhaal “Mijn Vader, van verzet naar interneringskamp” door Henri Achterberg.
· Het verhaal “Poolse Bevrijders, herinneringen aan hun bijdrage” door Leon Klaczinsky.

Pauze om 14.45 uur. Tijdens de pauze wordt u een kopje koffie of thee aangeboden. Ook hebt u de gelegenheid dorpsgenoten te spreken die over eigen oorlogservaringen vertellen en documenten laten zien.

Hervatting programma om 15.15 uur
· Engels oorlogsjournaal van april 1945 met daarin de Herdenkingsbijeenkomst in Londen bij gelegenheid van het overlijden van president Roosevelt, de medische verzorging van Britse troepen in bevrijd gebied, de vernietigde havens- en oorlogsindustrie in het Ruhrgebied, het door bommen verwoeste Osnabrück en de intocht van de Britse bevrijders in Enschede.
· Unieke foto’s en filmbeelden van “De bevrijding van Haaksbergen en Twente”.
· Slotdiscussie o.l.v. Harry Maathuis waarvoor de hierboven vermelde inleiders en de heer Werner Leuker, wethouder in de stad Ahaus een bijdrage leveren.

Afsluiting om ongeveer 16 uur. Ook na afloop hebt u nog volop de gelegenheid dorpsgenoten te spreken die over eigen oorlogservaringen vertellen en daarvan documenten laten zien.

Kosten De kosten voor deze middag bedragen € 7,50 p.p. inclusief een kopje koffie of thee.

Kaartverkoop Tijdens de voorverkoop kunt u kaarten kopen: 1. In het “Het Steegje” aan de Markt 20 op woensdag 1 april tussen 10 en 11 uur.
2. Vanaf de aankondiging in “Aold Hoksebarge” in het Historisch Centrum, Markt 3 (aan de achterzijde van het oude gemeentehuis) tijdens openingsuren op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.30-12uur en van 13.30-17.00 uur.

Genre Lezing
Locatie Theater De Kappen
Datum Dinsdag 28 april 2020
Zaal open 13:30 uur
Aanvang 14:00 uur


Over Theater de Kappen

Theater De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret, muziek en kindermatinees. Op het balkon van de grote theaterzaal is bovendien een gezellige bioscoop voor filmvoorstellingen.

Het theater staat voor cultuur in de breedste zin van het woord. Het theater brengt mensen samen en biedt een brede programmering. U kunt hier genieten van voorstellingen in de categorieën: cabaret, toneel, muziek, jeugd, streek, klassiek en daarnaast aansprekende bijzondere optredens.