Zoeken in voorstellingen

Kinderfestival


Kinderfestival

Kinderfestival


Het Cultuurplein bij het Kulturhus Haaksbergen/Theater De Kappen wordt op zaterdagmiddag 19 september van 14.00 tot 17.00 uur in beslag genomen door de jeugd. De WAK werkgroep (Week van de Amateurkunst) organiseert in samenwerking met de Rotary Haaksbergen een kinderfestival voor kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 12 jaar.

Waarom een kinderfestival?
De organisatie vindt dat het vanwege het coronavirus al veel te lang heeft geduurd dat kinderen gezamenlijk naar buiten konden om zich uit te leven in sport, spel, muziek en creativiteit. Nu het weer kan, nodigen wij alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar uit deel te nemen aan dit festijn. Het Cultuurplein bij Theater De Kappen is deze middag omgetoverd in een parcours waar muzikale creaties zich vermengen met vermaak in sport en spel.

Hou je van muziek?
Dan kun jij je helemaal uitleven bij een demonstratie Hip Hop (14.00-14.15 uur) en Dance Workshop (14.30-15.15 uur) van Steps Entertainment.
Wil je liever rammen op een drumstel of spelen op een gitaar, dan zijn daar de leerlingen van PopScool die jou daar de hele middag de kneepjes van het vak willen leren.
Scouting en Natuurmonumenten.
Trekt jou echter het buitenleven meer aan en wil je leren touwknopen, sleutelhangers maken of wil je de geheimen van het blote voetenpad ontdekken. Dat kan! Kom dan naar hun stands en je gaat het allemaal meemaken.
Schilderen en ballonnen creaties
Vindt je dat wat Rembrandt kan, jij ook wel kunt? Dan mag jij je helemaal uitleven met het creëren van een heuse drieluik. Ballonnenartiest Chef Peter zal jou leren hoe je van eenvoudige ballonnen ware kunstwerkjes kunt maken.
Voor de allerkleinsten.
Behoor je tot de allerkleinsten (0 tot 4 jaar), dan mag je samen met papa, mama, opa of oma meedoen aan Muziek op Schoot “Klap eens in de handjes”. Wel even aanmelden via www.dekappen.nl. Kosten €3,00 pp. Maximaal 25 kinderen en 1 à 2 ouderen per kind. Deze activteit vindt plaats van 15.00 tot 15.45 uur.

Alle activiteiten worden coronaproof uitgevoerd.

Genre Kinderactiviteit
Locatie Theater De Kappen
Datum Zaterdag 19 september 2020

Over Theater de Kappen

Theater De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret, muziek en kindermatinees. Op het balkon van de grote theaterzaal is bovendien een gezellige bioscoop voor filmvoorstellingen.

Het theater staat voor cultuur in de breedste zin van het woord. Het theater brengt mensen samen en biedt een brede programmering. U kunt hier genieten van voorstellingen in de categorieën: cabaret, toneel, muziek, jeugd, streek, klassiek en daarnaast aansprekende bijzondere optredens.