Theater

Zoekt u technische informatie over de theaterzaal? klik dan hier.

Theater De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret, muziek en filmvoorstellingen. Het theater staat voor cultuur in de breedste zin van het woord. Het theater brengt mensen samen en biedt een brede programmering. U kunt hier genieten van voorstellingen in de categorieën: cabaret, toneel, muziek, jeugd, streek, klassiek en daarnaast aansprekende bijzondere optredens.

Praktische Informatie / Veel gestelde vragen

Is er een -verplichte- garderobe?

COVID-update: Tijdelijk is het verplicht uw jas mee te nemen de zaal in. Er zal geen gardarobe zijn. 

Ja, het dragen/meenemen van jassen in de zaal tijdens voorstellingen is niet toegestaan vanwege het risico van valpartijen bij een plotselinge ontruiming. Jassen e.d. dienen daarom te worden afgegeven bij de garderobe. Goed nieuws; deze gardarobe is kostenloos. 

 

Hoe zit het met consumpties?

COVID-update: Tijdelijk hanteren wij geen pauzes, uw drankje kunt u meenemen de zaal in.

Ontspannen een voorstelling bijwonen begint met een kopje koffie of thee voor aanvang in ons theatercafé. Ook in de pauze en na de voorstelling bent u van harte welkom om iets te drinken.

 

Ik ben te laat, wat nu?

COVID-update: Tijdelijk zullen er geen pauzes zijn tijdens voorstellingen.

Bent u te laat voor een voorstelling of concert dan kunt u pas na de (eventuele) pauze uw plaats in de zaal opzoeken. In het theatercafé is de voorstelling wel te volgen op een scherm. Op tijd komen is echter veel leuker. Een kopje koffie of thee vooraf in ons theatercafé geeft ook meteen al de sfeer van een gezellig avondje uit.

 

Mag ik foto, video en/of geluidopnames maken?

Om hinder voor andere bezoekers en storing van geluid- of lichtapparatuur te voorkomen, verzoeken wij de bezoekers hun mobiele telefoon en tevens de piepjes van hun horloge uit te schakelen. Het is verboden om zonder toestemming tijdens voorstellingen te fotograferen, te filmen of geluidsopnamen te maken. 

 

Ik heb een klacht over een voorstelling!

Dat is geen vraag. Theatervoorstellingen en films kunnen voor sommige mensen soms aanstootgevend zijn. Met name in de toneel en cabaretvoorstellingen wordt wel in meer of mindere mate grof taalgebruik gehanteerd. Bezoekers die om welke reden dan ook bezwaar tegen grof taalgebruik hebben, adviseren wij zich vooraf goed op de hoogte te stellen van de inhoud van de voorstelling bij het impresariaat en de artiest.

 

Kan ik mijn kaarten ruilen?

Let op: In verband met de overgang naar een ander ticketsysteem is het tijdelijk niet mogelijk om uw kaarten in te wisselen.

Bent u onverhoopt verhinderd, dan kunt u de entreebewijzen tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van een voorstelling inleveren. U ontvangt dan een digitaal tegoed. Voor het ruilen van de kaarten voor een tegoedbon brengen we € 2,50 administratiekosten in rekening.

Ik ben slechthorend en/of minder valide.

COVID-update: In verband met de hygiënische maatregelen, lenen wij tijdelijk geen ringleiding ontvangers uit. 

Onze theater is uitgerust met een infrarood ringleiding. De bezoeker kan een ringleiding-ontvanger lenen die in verbinding staat met het gehoorapparaat. Het is aan te bevelen om vooraf bekend te maken dat u van deze voorzieningen gebruikt wenst te maken.

Voor rolstoelgebruikers is er plaats, mits tijdig gereserveerd. Geeft u dit eveneens direct aan bij uw bestelling. Toegang tot de zaal met een scootmobiel of kinderwagen is niet toegestaan.

Hoe kan ik tickets bestellen?

Let op: Tijdelijk is het niet mogelijk telefonisch of via de website tickets te bestellen. U kunt tickets kopen aan de kassa.

Tickets Bestellen
* U kunt via ‘aanbod’ op deze website uw kaarten bestellen. Bij de meeste voorstellingen mag uw zitplaatsen kiezen. Dit geld vanzelfsprekend niet voor sta/zitconcerten en voor de voorstellingen met een vrije zit.
* via de theaterkassa, op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur (telefonisch: 053 – 573 02 00)
* vanaf één uur voor aanvang van de voorstellingen, alleen pin

Tickets Betalen
* U koopt uw kaarten via www.dekappen.nl en betaalt met iDeal.
* U bestelt uw kaarten via het bestelformulier of telefonisch. U krijgt een bevestiging en komt na ontvangst van de bevestiging de bestelling afhalen en per pin betalen aan de kassa tijdens openingstijden.
* U bestelt uw kaarten via het bestelformulier of telefonisch. U krijgt een bevestiging en maakt het verschuldigde totaalbedrag over waarna de kaarten kunnen worden afgehaald. Uiteraard kunnen wij de kaarten ook toesturen, hiervoor betaalt u € 5,- administratie- en verzendkosten.

Let op: Niet afgehaalde reserveringen worden achteraf in rekening gebracht.

Tickets Annuleren
Kaarten kunnen geannuleerd worden tot 48 uur voor een voorstelling, er wordt dan €2,50 per kaart in rekening gebracht. U krijgt voor het restant een tegoedbon.

Groepskorting
Groepen van 10 personen of meer krijgen 10% korting bij professionele voorstellingen. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de kassa van het theater. Kortingen zijn niet geldig in combinatie met andere kortingen.

 

 

U

Bereikbaarheid

Haaksbergen heeft een duidelijke verwijzing naar de parkeerplekken in het centrum. Via bebording langs de hoofdroutes worden verkeersdeelnemers naar de zes dichtstbijzijnde parkeerplaatsen in het dorpscentrum geleid.

De parkeerplaats achter het Kulturhus heet ‘De Kappen’ en heeft 68 vrije plekken en 31 plekken in de blauwe zone waarvoor u een parkeerschijf dient te gebruiken.
Ten behoeve van uw NAVIGATIE, de exacte locatie is te vinden wanneer u de pluscode 5P3W+R3 Haaksbergen intoetst of aan de achterzijde van Sterrebosstraat 2, 7481 DD Haaksbergen.
Parkeren is in Haaksbergen gratis.

Zelf Navigeren?

 

Theater De Kappen
Blankenburgerstraat 40/42
7481 EB Haaksbergen

valt er iets te beleven?