Huisregels

Categorie: Informatie

Garderobe

Het dragen/meenemen van jassen in de zaal tijdens voorstellingen is niet toegestaan vanwege het risico van valpartijen bij een plotselinge ontruiming. Jassen e.d. dienen daarom te worden afgegeven bij de garderobe.

Consumpties

Ontspannen een voorstelling bijwonen begint met een kopje koffie of thee voor aanvang in ons theatercafé. Ook in de pauze en na de voorstelling bent u van harte welkom om iets te drinken.Voorafgaande aan de voorstelling en tijdens de pauze kunt u de munten kopen waarmee u uw consumpties in het theatercafé betaalt.

Te laat?

Bent u te laat voor een voorstelling of concert dan kunt u pas na de (eventuele) pauze uw plaats in de zaal opzoeken. In het theatercafé is de voorstelling wel te volgen op een scherm. Op tijd komen is echter veel leuker. Een kopje koffie of thee vooraf in ons theatercafé, geeft ook meteen al de sfeer van een gezellig avondje uit.

Telefoon, foto en film

Om hinder voor andere bezoekers en storing van geluid- of lichtapparatuur te voorkomen, verzoeken wij de bezoekers hun mobiele telefoon en tevens de piepjes van hun horloge uit te schakelen. Het is verboden om zonder toestemming tijdens voorstellingen te fotograferen, te filmen of geluidsopnamen te maken. Als het optredende gezelschap het geen probleem vindt als er foto's, films of geluidsopnames gemaakt worden, verzoeken wij u dringend uw flitser uit te schakelen en geen overlast te veroorzaken met het scherm van uw toestel voor de bezoekers om u heen. Dit geldt ook voor twitteren en facebooken, vanwege het storende licht van het display.

Grof taalgebruik

Theatervoorstellingen en films kunnen voor sommige mensen soms aanstootgevend zijn. Met name in de toneel en cabaretvoorstellingen wordt wel in meer of mindere mate grof taalgebruik gehanteerd. Bezoekers die om welke reden dan ook bezwaar tegen grof taalgebruik hebben, adviseren wij zich vooraf goed op de hoogte te stellen van de inhoud van de voorstelling bij het impresariaat en de artiest.

Kaarten ruilen

Bent u onverhoopt verhinderd, dan kunt u de entreebewijzen tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van een voorstelling inleveren. U ontvangt dan een tegoedbon. Voor het ruilen van de kaarten voor een tegoedbon brengen we € 2,50 administratiekosten in rekening. Maakt de voorstelling deel uit van de in de voorverkoop gereserveerde kaarten met een korting, dan zal het bedrag van de tegoedbon een evenredig deel zijn van de losse verkoopprijs. Maar u kunt er natuurlijk ook iemand anders blij mee maken.

Over Theater de Kappen

De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret, muziek en kindermatinees. Op het balkon van de grote theaterzaal is bovendien een gezellige bioscoop voor filmvoorstellingen.

Het theater staat voor cultuur in de breedste zin van het woord. Het theater brengt mensen samen en biedt een brede programmering. U kunt hier genieten van voorstellingen in de categorieën: cabaret, toneel, muziek, jeugd, streek, klassiek en daarnaast aansprekende bijzondere optredens.