Zoeken in voorstellingen

Mirrewinter - The Movie


Mirrewinter - The Movie


Mirrewinter - The Movie is de oorlogsfilm van het Oosten. Een unieke streekproductie met ruim 140 spelers en vrijwilliger waarbij er is gefilmd op prachtige plattelandslocaties. De film staat bol van tradities, cultuur en gebruiken op het platteland. Alle aspecten in het leven van een boerenfamilie in oorlogstijd komen aan bod. De Duitse bezetter, jodenvervolging, boerenleven, NSB, het verzet, de rol van de kerk, Canadezen en vooral wie er nu goed… en wie er nu eigenlijk fout was.

Mirrewinter - The Movie is gebaseerd op het gelijknamige boek ‘Mirrewinter op het platteland’ van streekroman schrijver Gert-Jan Oplaat. Dit boek is bekroond met de Publieksprijs Volksverhalenwedstrijd van de Provincie Overijssel.

Het verhaal Mirrewinter gaat over een Markelose boerenfamilie tijdens de laatste Oorlogswinter in 1944.

Genre Oorlog
Locatie Filmhuis
Datum Woensdag 13 juni 2018

Prijs (inclusief koffie-thee vooraf)€ 10,00

Over Theater de Kappen

Theater De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret, muziek en kindermatinees. Op het balkon van de grote theaterzaal is bovendien een gezellige bioscoop voor filmvoorstellingen.

Het theater staat voor cultuur in de breedste zin van het woord. Het theater brengt mensen samen en biedt een brede programmering. U kunt hier genieten van voorstellingen in de categorieën: cabaret, toneel, muziek, jeugd, streek, klassiek en daarnaast aansprekende bijzondere optredens.