Thijs Kemperink – ‘Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot’

In ‘Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot’ gaat Thijs op zoek naar de identiteit van de streek. Een dialectshow barstensvol humor. Hij nodigt jullie uit: ‘Komen jullie allemaal gezellig op visite, proosten we daarna op het leven!’ 

Cabaretier Thijs Kemperink ontdekte in het dagboek van zijn oma een waargebeurd verhaal met een vraagstuk, waarop het antwoord tot op de dag van vandaag niet bekend is. Tot Thijs tijdens zijn dagelijkse wandeling aan het kanaal Gerrit ontmoet. Gerrit weet meer van dit verhaal, maar heeft zoals zovelen besloten te zwijgen als het graf. Of?  
Thijs neemt je tijdens zijn voorstelling mee in een verhaal waarin duidelijk wordt hoe normen en waarden vroeger in een dorp werden nageleefd. En hoe zit dat nu? Zijn we als streek nog steeds zo of veranderen we echt? Thijs gaat als geboren en getogen Tukker op onderzoek uit en brengt hiermee tegelijkertijd een ode aan de regio. 

“Wel eens een authentieke representant van Twente gezien?… Een suggestie: neem Thijs Kemperink serieus, nu hij onhoudbaar is doorgeschoten van stand-up comedy naar cabaret” (DAGBLAD VAN HET NOORDEN ****) 

Tekst en spel: Thijs Kemperink 
Regie: Laurens ten Dam 

MEER ACTIVITEITEN?