Proefcollege met Nel Schellekens: van kop tot kont

Nel Schellekens – bekend als ‘Van Kop tot Kont Chef’ – geeft op donderdag 26 januari een bijzonder proefcollege in De Kappen. Nel Schellekens heeft diverse boeken geschreven over haar wijze van koken waarbij niets wordt weggegooid. Op deze avond vertelt ze erover en laat ze bezoekers ‘van schil tot pit’ en ‘van kop tot kont’ proeven.

Door gasten wordt het vaak bestempeld als Culinair cabaret. Nel vertelt over koken zonder weggooien van ingrediënten en laat proeven. Ze doet dit op humoristische wijze en met ondersteuning van beelden.

Voor wie het niet weet: Nel is een atypische chef. Als ze geen kok was geworden, was ze wel cabaretier. Zij en ‘haar Henk’ dreven tot begin 2018 Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk. Nu is Het Keunenhuis het domicilie. Haar kooktheater.

Nel verslindt mannen. Daar is ze bekend om geworden. In principe zijn stieren, beren, bokken en hanen waardeloze dieren; ze worden vaak vernietigd. Nel zet zich al jaren in tegen deze zinloze en bizarre uitwas van de voedselindustrie èn ze verwaardt de mannelijke dieren van Kop tot Kont. Niets gaat verloren. 0% waste 100% taste is haar credo.”

“Ik word omschreven als pizzazz hetgeen ik een prachtig woord vind hahahaha”

NOG MEER THEATER?