Pianoconcert van Andrey Nesterenko

Let op!
Dit is een activiteit van De Kunstkring Haaksbergen, kaartjes voor deze activiteit  kunnen alleen aan de deur worden gekocht.

Andrey Nesterenko is geboren op 18 september 1986 in Gorky (destijds in de USSR, nu Russische Federatie). Híj begon zijn muzikale opleiding toen hij nog maar 4 jaar oud was bij een prive-leraar, Vervolgens ging hij naar de 10e Muziekschool van Nizjni Novgorod (Rusland). Andrey sloot zijn opleiding af in Nederland bij de vermaarde pianopedagoog professor Michail Markov. In 2006 studeerde hij af voor de Bachelor graad en in 2009 voor de Master graad. Het eerste concours waar Andrey aan deelnam was in 1995 op 8 jarige leeftijd in Kaliningrad, waar hij één van de laureaten was. Het was het begin van een reeks deelnames aan Nationale en Internationale Competities in heel Europa met een aantal prijzen, waaronder:
Grote Prijs bij de Internationale Piano Competitie in Denemarken (2001)
2e Prijs bij de Internationale Piano Competitie voor Jonge Musici in Enschede, Nederland
1e Prijs bij de Nationale Competitie “YPF” in Den Haag, Nederland (2004)
2e Prijs op de Internationale Wedstrijd “EPTA Belgium” in Namen, België (2007)
Op dit moment combineert Andrey zijn actieve solo-carrière met veel kamermuziek activiteiten, zoals “Le couple”, het piano duo dat hij vormt met zijn partner Sofia Vasheruk. Hij speelt ook samen met saxofonist Jos Baggermans. Andrey Nesterenko is docent-coach in ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Andrey is een van de oprichters van de internationale muziekorganisatie “Music Take In”.

Entree € 15,00. Jongeren t/m 18 jaar gratis

NOG MEER KUNSTKRING?