Mannen van Naam

Met optie om vooraf deelt nemen aan een whisky proeverij met hapjes – apart reserveren.

Hoe zou het toch komen dat zo’n klein land als Ierland over de hele wereld bekend staat om haar muziek? Van weemoedige ballades, vrolijke meezingers en razendsnelle deuntjes tot hedendaagse popmuziek. En hoe komt het dat Mannen van Naam zich hun complete muzikale carrière hebben laten leiden door Ierse en Schotse muziek? Die invloeden waren al te horen in grote hits als Laat Maar Waaien en Hola Hola (tuthola) uit hun vroegere jaren bij Pater Moeskroen. 

 

In dit theaterprogramma gaan de Mannen op zoek naar die Keltische roots. Ze reizen naar Ierland en komen terug met mooie, spannende en hilarische verhalen waaruit veel duidelijk moet worden. Het resultaat is een compleet Iers programma met tal van klassiekers, onder andere van de Dubliners en The Pogues, uiteraard gestoken in de typische Mannen van Naam-jasjes. Ontroerende ballades en opzwepende reels en jigs nemen je mee van de groene heuvels tot in de Ierse pub.  
Daarbij staat de cabareteske presentatie van de zanger/gitarist/verhalenverteller Ron Smulders garant voor een optimale sfeer. De andere mannen, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven brengen een scheepslading instrumenten mee, waaronder Ierse whistles, banjo, accordeon en doedelzak. Als klap op de vuurpijl worden de Mannen voor deze gelegenheid uitgebreid met Siard de Jong, een fiddleplayer die van wanten weet. 

 

Ton Smulders – zang, gitaren, mondharmonia en cajon 
Ad Grooten – fluiten, doedelzak, mandoline, banjo en andere snaarinstrumenten 
Wilbert van Duinhoven – bas, accordeon, melodica en cajon 
met Siard de Jong – fiddle 

Website 

youtube: https://mannenvannaam.nl/videos/  

facebook: https://www.facebook.com/MannenvanNaam 

 

MEER ACTIVITEITEN?