Interview met Eddy van der Ley door Marjon Kok

29 november interview met Eddy van der Ley door Marjon Kok.
aanvang 20.00 uur in de Kappen. Tickets 7,50 incl. koffie/thee.
 
Onze enige échte hel is de gedachte aan jullie verdriet

Eddy, doe er iets mee’. Dat was de hartstochtelijke noodkreet van Haaksbergenaar Peter Teggelaar toen hij middenin de woestijn autopech kreeg en wist dat hij het niet zou overleven. Peter Teggelaar en zijn reisvriend Marc Gilsing hielden een dagboek bij van een reis door de Sahara die hen uiteindelijk fataal zou worden. 
Dertig jaar geleden werd hun dagboek gevonden, naast de overleden jongens. Drie maanden waren ze al vermist, tot radeloosheid van hun familie’s en vrienden.
Nu, dertig jaar later, schreef journalist en theatermaker Eddy van der Ley een boek over hun reis naar de woestijn: ‘Heldendaad in de Sahara’. Een reconstructie, maar vooral een ode aan Peter Teggelaar, zijn boezemvriend uit Haaksbergen, de bijzondere avonturier die maar 24 jaar mocht worden. ‘Heldendaad in de Sahara’ is nu al een bestseller en om de filmrechten wordt gevochten.
In De Kappen vertelt Eddy deze avond over zijn bijzondere band met ‘De Teggel’. De roodharige vrijbuiter was niet alleen de kleurrijkste jongen uit Eddy’s leven, maar ook uit de levens van Manchester United-trainer Erik ten Hag, politicus Han ten Broeke en FC Twente-watcher en voetbaljournalist Leon ten Voorde. Vriendjes uit Haaksbergen, die stuk voor stuk één ding zeker weten: Peter Teggelaar had nooit in een bejaardenhuis kunnen sterven…
met link naar tubantia

MEER ACTIVITEITEN?