Deze activiteit worden georganiseerd door de Kunstkring Haaksbergen.

Kaarten en info op www.kunstkring-haaksbergen.nl

Kaarten kunnen ook aan de kassa van De Kappen worden gekocht.

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in de Verenigde Staten en schreef de autobiografie De rampondernemer (2013) en Menthol (2016) over de eerste zwarte man buiten de randstad. Menthol leerde de Nederlanders tandenpoetsen. Het boek werd aangeprezen door het boekenpanel in DWDD. Hij vervolgde zijn schrijversloopbaan met Rood Bloed (2017), een boek over 12 jaar voorzitterschap van Joop Munsterman bij FC Twente. Na een lezing over zijn boek Menthol in 2017 raakte auteur Frank Krake in gesprek met de aanwezige Wim Aloserij. Er bloeide een vriendschap tussen de twee mannen op, en met de hulp van Krake, besloot Wim het verhaal te vertellen dat hij 72 jaar lang voor zich had gehouden: hoe hij opgroeide in het arme Kattenburg en drie concentratiekampen, Kamp Amersfoort, Kamp Husum-Schwesing en Kamp Neuengamme, wist te overleven. Zo ontstond De laatste getuige (2018). Voor dit boek werd Krake genomineerd voor de NS Publieksprijs 2018 en won hij de Hebban Award voor het beste leesclubboek van 2018. In 2019 verscheen Hannelore. Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van een meisje dat 15 jaar lang in een sekte zat. Het boek stond acht weken lang in de bestsellerlijst. In het in 2021 verscheen Geluk is een mindset. Frank Krake schrijft in deze autobiografie over hoe om te gaan met tegenslagen, hoe negatieve gebeurtenissen om te buigen in positieve energie, hoe geluk af te dwingen in het streven naar succes en hoe simpelweg gelukkig te zijn. Hij concludeert dat geluk een mindset is, en dat de sleutel tot het bereiken van het ultieme geluk vooral bij jezelf ligt.
Zijn nieuwste boek heeft de titel De grootste bankoverval aller tijden (2022). In zijn jeugd hoorde Frank veelvuldig over de grootste bankoverval ter wereld. Zijn vader woonde tijdens de oorlog niet ver van de bank en vertelde er vol trots over. Het verhaal fascineerde Frank zodanig dat hij vijf jaar geleden met zijn archiefonderzoek startte. Na jarenlang grondig speurwerk in (inter)nationale archieven en interviews met tientallen betrokkenen van de tweede generatie kreeg het verhaal vorm. Het wachten was op de dag dat na 75 jaar beslotenheid ook de laatste archieven hun geheimen prijs mochten geven. Op 1 januari 2021 was het zo ver. De uitkomst bleek ronduit spectaculair.
Twee nog in leven zijnde ooggetuigen, zorgden voor de laatste waarheidsgetrouwe details.
Zoals gebruikelijk bij Krake’s boeken gaat het verhaal vergezeld met tal van historische foto’s, grotendeels nooit eerder gepubliceerd.

Entree leden van de Kunstkring en jongeren t/m 18 jaar gratis. Niet-leden: € 10,00.