Fleur van der Bij over ‘Loesje, de biografie’

De witte posters met humoristische, kritische, positieve en ook wel activistische uitspraken in zwarte letters, ondertekend door Loesje. Bijna iedereen zal ze weleens gezien hebben. Vanaf de jaren ’80 komt ze al voorbij, van wildgeplakte posters tot op Instagram, maar wie is de inmiddels veertigjarige Loesje nou eigenlijk?

Fleur van der Bij, auteur van ‘Loesje, de biografie’, neemt je mee in de wereld van Loesje. Ze schetst een onthullend, intiem portret van dit Arnhemse orakel. Op basis van exclusief archiefmateriaal en vele interviews met de leden van het geheimzinnige Loesje-collectief kijkt zij diep in de ziel van hun creatie.  Fleur vertelt hoe de afgelopen vier decennia wildplakkend Europa werd veroverd door Loesjes levenshouding.

Na afloop is er gelegenheid om ‘Loesje, de biografie’ door Fleur laten signeren. Boek & Buro is aanwezig zodat je het boek kan kopen.

 

Over Fleur van der Bij

Fleur van der Bij (1981) is journaliste, historica en schijfster. Op het internationale kantoor van postercollectief Loesje in Berlijn werkte ze als creatief activiste. Ze debuteerde in 2018 met het veelgeprezen De Nijl in mij. Een ontdekkingsreis naar het hart van de waanzin. In 2019 volgde Verkeersslachtoffer 22/10. Op zoek naar de man die mijn zusje doodreed. Haar boeken werden genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl prijs en de Groninger Cultuurprijzen.

MEER ACTIVITEITEN?