Deze activiteit worden georganiseerd door de Kunstkring Haaksbergen.

Kaarten en info op www.kunstkring-haaksbergen.nl

Kaarten kunnen ook aan de kassa van De Kappen worden gekocht.

Nikolai Medtner is de grootste levende componist van mijn tijd
Sergei Rachmaninoff

Mezzosopraan Ekaterina Levental en pianist Frank Peters zetten zich met hun Medtner project de laatste jaren in voor het vergroten van de bekendheid van de muziek van de Russische componist Nikolai Medtner (1880 – 1951), met name zijn liederen.
Zij geven concerten en maken registraties van zijn integrale lied repertoire – bestaande uit meer dan 100 liederen – die ze uitbrengen op een unieke serie CD’s.

Ekaterina:
Het was de liefde op het eerste gehoor, toen ik dankzij pianist Frank Peters voor het eerst met de muziek van Medtner in aanraking kwam. Een gevoel van diepe herkenning, alsof iets wat je altijd al wist opeens geopenbaard werd. Medtner’s muziek beschikt over betoverende kracht en ik ben hem nederig dankbaar voor zijn vermogen om mij naar een andere wereld te kunnen voeren.

Frank:
Mijn grote liefde voor Rachmaninoff bracht me bij Medtner. Ooit kocht ik in de Sovjet Unie een, naar bleek ook in dat land, schaars bandje met Skazki (‘sprookjes’ of ‘vertellingen’) van Medtner. De muziek bleef lang op mijn vleugel liggen. Heel langzaam ontdekte ik dat het een heel bijzondere en unieke wereld bleek. Zeker verwant aan Rachmaninoff maar daarnaast volstrekt eigen en zeer Russisch.
Medtner’s vocale werken zijn op vele fronten een lusthof voor mij. Het allerbelangrijkste is voor mij dat ik in zijn muziek mijn ziel, mijn gevoelsleven gespiegeld zie.

Entree € 15,00. Jongeren t/m 18 jaar gratis