De Hoksebargse KWIS

Welkom!

Deze 1e Hoksebargse KWIS wordt georganiseerd voor alle inwoners van Haaksbergen. Leeftijd speelt geen rol. Je schrijft je in per team. De samenstelling van het team mag zelf bepaald worden. Verzin een originele naam: het teamnummer krijg je van de organisatie op volgorde van aanmelding.
 
De KWIS-dag is op zaterdag 23 september 2023. 
We starten om 15.30 uur in de foyer van De Kappen aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen.
Zo vroeg?
Ja! Want dan kunnen kinderen ook meedoen en die zul je hard nodig hebben voor een aantal opdrachten.
De organisatie heeft maar 3 weken om al die vragen na te kijken. Lijkt het je leuk om mee te helpen met deze klus, meld je dan aan (info@hoksebargsekwis.nl).

De Feestavond: Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats waarbij ook de antwoorden bekend worden gemaakt, en dat doen we bij Het Hagen aan de Watermolenweg. Ook hier beginnen we weer vroeg zodat ook de jongste deelnemers mee kunnen doen. Om 23.30 uur vegen we de laatste kwizzers uit de zaal en gaat het licht uit.

De KWIS bestaat voor een aanzienlijk gedeelte uit vragen die over Haaksbergen gaan en opdrachten die in Haaksbergen (incl. Buurse, St. Isidorushoeve en de Veldmaat) uitgevoerd moeten gaan worden. Het is daarom raadzaam om in elk geval enkele Haaksbergse leden in je team op te nemen die iets weten van het huidige en oud Haaksbergen.
Overigens zitten er ook vragen in die niet specifiek over ons dorp gaan èn hebben we er behoorlijk wat vragen in verwerkt speciaal voor kinderen, met flinke beloningen daar waar het gaat om de punten. De te behalen punten staan bij alle vragen vermeld, dus de strategie kan direct worden bepaald na het ophalen van het KWIS-boek.

De vragen zijn erg divers. Een diverse samenstelling van het team qua leeftijd en interesses is dus een pré en vergroot de winkansen.

De KWIS is het beste te maken op één centraal punt van waaruit gewerkt wordt en waar de antwoorden binnen zullen komen. Dit kan een huiskamer zijn, een café, een kantine, een caravan, enzovoorts.
Zorg dat je op de avond zelf de beschikking hebt over minimaal één fiets, een werkende computer met internetverbinding, een printer, een digitale camera, een flinke boodschappentas en een telefoon waarop je te bereiken bent en waarmee getelefoneerd kan worden. Zonder deze middelen is deelname aan de KWIS vrijwel onmogelijk.

Via het speciale telefoonnummer dat in het KWIS-boek staat vermeld, communiceren jullie met de organisatie. Er zijn meerdere deadlines verdeeld over de KWIS-dag, dus lees eerst het KWIS-boek en de regels goed door. Dat kan flink uitmaken in het aantal punten dat je scoort.   

Wat ons betreft genoeg informatie zo: we dagen jullie uit! Welk team wordt de winnaar van deze 1e editie? Welk team heeft de meeste kans? Het team met de meeste jongeren, mensen van middelbare leeftijd of de ouderen? Of juist het team dat een mix heeft van alle leeftijden? We gaan het zien, we gaan het beleven. Voor ons is het belangrijkste dat jullie er allemaal heel veel lol in hebben.
Onmeunig veel plezier allemaal!

De KWIS-masters van de organisatie Natalie Bergsma, Odiel Bergsma, Jolanda Bouwmeesters, Dianne Heino, Tanja Lammers, Marjan Masselink, Ingrid Pinkse, Koen Reijntjes, Wilco Slotboom, Michel van der Voort, Bennie Wielens & Constance van Wolferen wensen jullie allemaal heel veel plezier. Moge de beste winnen! 

MEER ACTIVITEITEN?