Bekijk de trailer

Godfried Bomans’ De Gierige Koning als intieme muziektheaterproductie voor de hele familie (+8)

Een paar jaar geleden werd er nog nooit eerder gepubliceerd werk van Godfried Bomans gevonden. Het leidde tot een prachtige intieme muziektheaterproductie voor kinderen en families: De Gierige Koning. De voorstelling is een sprankelende bewerking van het verhaal van deze gevierde auteur.

De Gierige Koning gaat over een koning die – de naam zegt het al – buitengewoon gierig is. Hij is zó gierig dat hij niet alleen versleten schoenzolen bewaart, maar ook weggesprongen broodkruimels en pluisjes uit de bedden van zijn onderdanen plukt.
Het leven lacht de koning toe, tot op een dag de dood voor de deur staat: een magere man met een wit gezicht en een zachte stem. Gelukkig brengt de stoere slotenmakerszoon de geschiedenis tot een goed einde. Na de dood van de gierige koning wordt hij koning en trouwt met het meisje dat zich had willen opofferen: ‘…en zij leefden nog lang en  gelukkig.’

De Gierige Koning is bewerkt voor theater en geregisseerd door Karine Roldaan. Zij is artistiek leider van jeugdtheaterschool De Theatermakerij, dramacoach bij jeugdfilms (Oorlogswinter en De Luizenmoeder) en regisseur. Karine: “Ik ben gek op sprookjes. Fantasierijke verhalen kun je zo goed in beeld brengen op het toneel. Ik hou niet van kindervoorstellingen die te uitleggerig zijn. Ieder kind heeft z’n eigen fantasie en ik wil er vooral voor zorgen dat díe geprikkeld wordt.”

Met De Gierige Koning wordt het werk van Bomans onder de aandacht gebracht van een breed publiek. Bomans was een veelzijdig schrijver die meer dan zestig boektitels op zijn naam heeft staan. Met deze voorstelling wordt Bomans’ werk nieuw leven ingeblazen.

Samenwerking OKTO en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
De voorstelling is een coproductie van OKTO en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. OKTO (Overleg Kleine Theaters Overijssel) is een netwerkorganisatie waarbij kleine(re) theaters in Overijssel samenwerken. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede maakt kwalitatief hoogwaardige muziektheaterproducties die een breed publiek in Twente en daarbuiten in beweging brengen.

 

MEER ACTIVITEITEN?